Unieke handgemaakte producten van kurk. Zelfde kwaliteit als echt leer maar dan 100% plantaardig!

Wat is PETA approved?

Kurkleer is PETA gecertificeerd. PETA is de afkorting voor People for the Ethical Treatment of Animals. PETA is een internationaal label voor dierenwelzijn en richt zich naast dierenwelzijn op dierenbescherming. Het label garandeert dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong in het product aanwezig zijn. Het kan worden teruggevonden op onder meer kleding, schoenen en accessoires. PETA is er op tegen dat dieren het bezit van de mens zijn en is daarom tegen alle vormen van dierproeven, bio-industrie, het eten van dierlijke producten en jacht, alsook het gebruik van dieren voor vermaak of als kleding, meubels of decoratie.

Grootste dierenrechtenorganisatie

PETA is de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld, met meer dan 6,5 miljoen leden en sympathisanten. PETA staat altijd bekend om compromisloze opvattingen over dierenrechten. Ze zijn niet bang om de moeilijke vergelijkingen te maken, zeggen de impopulaire dingen, of wijzen op de ongemakkelijke waarheid, als het betekent dat dieren zullen profiteren.

PETA's slogan is: "Dieren zijn niet van ons om te eten, te dragen, te gebruiken voor experimenten, te gebruiken voor vermaak of te mishandelen op welke manier dan ook."


Houdt er rekening mee dat PETA approved geen milieulabel is. Hierdoor wil het niet zeggen dat diervriendelijk ook standaard milieuvriendelijk is.