Welke tas is geschikt voor welke gelegenheid?

Herken je dat probleem? Er bestaan veel verschillende soorten tassen en elke tas heeft dan ook zijn eigen kenmerken, maar welke tas is nu eigenlijk geschikt voor welke gelegenheid? Op de ene dag heb je meer spullen nodig en dus een grotere tas dan op een andere dag. Het verschil tussen de tassen ligt vooral in de manier van dragen en het doel van de tas. Om je een handje te helpen heb ik een overzicht gemaakt van de verschillende soorten tassen en de bijbehorende kenmerken. Hopelijk helpt dit bij het bepalen van je ideale tas voor een specifieke gelegenheid. 

Clutch

Chique en stijlvol

Een clutch wordt vaak gekozen voor een avondje uit of etentje maar wordt ook steeds populairder als festivaltasje. Een clutch is chique en stijlvol en kan  net de finishing touch zijn voor je feestelijke outfit. Een clutch heeft vaak geen bandjes of alleen een polsbandje, omdat het idee van een clutch is dat deze in de hand gedragen wordt. Het is meestal klein en compact, maar groot genoeg om je telefoon, sleutels, pasjes en make up in mee te nemen. Het is handig om er vooraf rekening mee te houden dat je de clutch de gehele avond in je hand hebt. Wanneer je dit vervelend vindt, kan je beter kiezen voor een kleine crossbody tas. In veel gevallen is het mogelijk om bij je clutch ook een afneembare schouderband te bestellen, zodat je hem ook kan gebruiken als crossbody / schoudertasje.

Crossbody tas

Casual en comfortabel

Een crossbody tas heeft een lang hengsel waarmee je de tas schuin over je lichaam kan dragen, vandaar ook de naam 'crossbody'. Vaak zijn de hengsels verstelbaar in lengte, waardoor je zelf kunt bepalen op welke hoogte je de tas draagt.
De crossbodytassen zijn er in verschillende maten en daarom zijn deze tassen geschikt voor diverse gelegenheden. De kleinste crossbody tassen zijn vaak vergelijkbaar met de grootte van een clutch en daarom uitermate geschikt voor een avondje uit. Het voordeel van de kleine crossbodytas ten opzichte van een clutch, is dat je deze tas niet in je hand hoeft vast te houden.

Naast de kleine crossbody tassen zijn ze ook beschikbaar in grotereformaten zodat je er meer spullen in kwijt kan. Deze zijn m0gelijk minder geschikt voor een avondje uit, maar bijvoorbeeld wel voor een dagje shoppen ! Je kunt hier alles in kwijt wat je nodig hebt voor een dagje shoppen en je hebt beide handen vrij. 

Handtas

Ruim en praktisch

Een handtas heeft een kort hengsel die, zoals de naam al doet vermoeden, in de hand gedragen wordt. Een handtas kan eventueel ook aan de onderarm gedragen worden. Handtassen zijn er in verschillende formaten, hoewel de gemiddelde handtas toch wel duidelijk een stuk groter is dan bijvoorbeeld een clutch. Een handtas is vaak ruim en praktisch, ideaal om lekker veel spullen in kwijt te kunnen. Deze tas kan daarom erg geschikt zijn om bijvoorbeeld mee te nemen naar je werk of om te gaan shoppen. Naast je portemonnee, sleutels, mobiel en eventueel make-up, kun je hier namelijk ook nog makkelijk een agenda, pennen, (zonne)bril en een flesje water in kwijt.  

Shopper

Alledaagse tas

Een shopper is, zoals de naam al zegt, handig als je gaat shoppen. In deze grote tas kun je namelijk een hoop van je aankopen kwijt. Hierdoor heb je jouw handen niet vol met allerlei verschillende tasjes, maar draag je alles handig in één tas mee. Hetzelfde geldt als je een boodschap gaat doen. Ook dan is de shopper een handige tas om mee te nemen, omdat je jouw boodschappen er ook in kwijt kunt. Shoppers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zo heb je bijvoorbeeld shoppers gemaakt van volledig (kurk)leer maar ook van canvasstoffen. 
Beide soorten scheelt weer plastic tasjes en zo ben je dus milieuvriendelijk bezig.

Rugzak

Functioneel en veelzijdig

Een rugzak heeft 2 schouderriemen, waardoor ze over beide schouders gedragen kunnen worden. Deze tas draag je, zoals de naam al zegt op je rug.

Rugzakken zijn erg handig omdat je je handen vrij hebt en het gewicht gelijk verdeeld.  
Een rugzak is een van de meest populaire tassensoorten, bij zowel mannen als vrouwen. Je kan een rugzak namelijk voor talloze activiteiten gebruik zoals bijvoorbeeld reizen, wandelen, winkelen of fietsen. 

 

Uiteindelijk is het natuurlijk aan jou zelf welke tas je voor welke gelegenheid wilt gaan gebruiken, maar hopelijk helpt deze informatie iets bij het helpen kiezen.