Unieke handgemaakte producten van kurk. Zelfde kwaliteit als echt leer maar dan 100% plantaardig!

Over Vonn

Mijn naam is Yvonne en ik ben de bedenker, ontwerper en maker van het vegan tassenlabel Vonn. Alle producten worden door mij met de handgemaakt in mijn zolderatelier in 's-Hertogenbosch. 

Natuurlijke materialen en duurzaamheid staan centraal binnen Vonn en doordat ik alle tassen zelf maak, weet je zeker dat je een product hebt dat eerlijk en met liefde wordt gemaakt.
De eerste keer dat ik kurk ontdekte was ik meteen verliefd op dit bijzondere materiaal. Het is zó zacht, flexibel en weegt nauwelijks iets. Ik was dan ook meteen overtuigd dat meer mensen dit moeten ontdekken! 

Wat is kurk nou eigenlijk? 

Iedereen kent kurk van een prikbord of wijnfles, maar nog maar weinig mensen hebben gehoord over kurk voor tassen. Kurk, ook wel kurkleer genoemd, is eigenlijk simpelweg kurk dat tot leer is vervaardigd. Enkele voordelen van kurkleer is dat het zeer licht is, waterbestendig, zeer zacht en daarnaast lang mee gaat. Kurk is 100% natuurlijk en veganistisch en wordt gemaakt in Portugal. Kurk is dus een mooi, duurzaam leeralternatief dat zowel veganistisch als milieuvriendelijk is.

 

 

 

Met Vonn Bags wil ik meer mensen kennis laten maken met kurk en hoop dat anderen in gaan zien dat er naast leer ook andere mooie, diervriendelijke alternatieven zijn. 

Kurk, het veganistische leer van de toekomst?

 

Vonn bags te zien op tv!

Op 20 april 2022 was ik met mijn tassen te zien bij eigen huis en tuin lekker leven op RTL4. In deze aflevering neem ik je mee in alle stappen die komen kijken bij het maken van een rugzak. 


Wil je meer over mij weten? Vraag het me gerust of neem een kijkje op mijn Instagram pagina.


Liefs Yvonne 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blog; Wat is het verschil tussen synthetisch, plantaardig en écht leer?


Heb jij je wel eens afgevraagd wat het verschil is tussen synthetisch, plantaardig en écht leer? Recent schreef ik hier een blog over met een aantal feitjes op een rij zodat ik je kan helpen om bewuster naar de aanschaf / impact van specifieke producten te kijken. 
Nieuwsgierig geworden, lees het hier.