Veelgestelde vragen


Wat is kurkleer?
Kurk komt van de schors van de kurkeik en wordt getransformeerd tot kurkleer. Kurkleer voelt soepel en zacht aan en is gemakkelijk te onderhouden.
Kurk weegt bijna niets dus draagt heerlijk én het is waterafstotend.
Het bijzondere aan de kurkeik is dat deze boom niet gekapt hoeft te worden voor de oogst van de schors. De boom absorbeert na het oogsten zelfs meer CO2.


Hoe verzorg je kurkleer?

Kurkleer is makkelijk in onderhoud en met weinig moeite schoon te houden. Kurkleer kan niet in de wasmachine. Mocht er een vlek op de kurkstof zijn gekomen, kun je deze het best met een vochtige doek verwijderen en in extreme gevallen een beetje fijnwasmiddel of zeep gebruiken. Omdat kurk geen vloeistoffen opneemt, is het na het schoonmaken erg snel weer droog.

Waar komt het kurkleer vandaan?
Voor mijn producten gebruik ik kurkleer afkomstig uit Portugal. 

Is kurkleer milieuvriendelijk?
Ja, door het gebruik van kurk worden de kurkbossen, die een belangrijk aandeel hebben in het verminderen van het CO2 gehalte, onderhouden en in stand gehouden. Kurk is een prima alternatief voor mensen die geen dierlijke producten willen gebruiken.
Kurkleer is verkrijgbaar in verschillende varianten. De kleur wordt verkregen door middel van natuurlijke pigmenten. 


Kunnen de producten na verloop van tijd veranderen?
Ja houdt er rekening mee dat kurk na verloop van tijd, net als leer, wat donkerder van kleur zal worden.

Algemeen
Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?
Om te retourneren, kun je een e-mail te sturen naar info@vonnbags.nl. Binnen uiterlijk 14 dagen na het sturen van de e-mail dien je je bestelling terug te sturen. Daarbij verzoek ik je om het product in de originele verpakking te retourneren.
Gepersonaliseerde of custom made producten kunnen niet geretourneerd worden. Kijk bij retourneren voor meer informatie.


Welke betalingsmogelijkheden kan ik gebruiken?
Betalingen kunnen via iDeal, Paypal en Bancontact (België) gedaan worden.
iDeal is de snelste en een veilige manier van betalen.

Wat zijn de verzendkosten?
Doordat kurk erg licht en flexibel is, kunnen de meeste bestellingen als brievenbuspakketje worden verzonden. Binnen Nederland zijn de verzendkosten hiervoor €4,35 en voor overige pakketpost €7,30. Voor bezorging naar Duitsland en België geldt €7,90 voor brievenbuspakketje en €10,30 voor pakketpost.
Alle bestellingen worden op een groene manier bezorgd in samenwerking met fietskoeriers.

Is het mogelijk om mijn bestelling op te halen?
Ja, je kan je bestelling gratis ophalen in 's-Hertogenbosch. Het is wel belangrijk dat je een afspraak maakt, hiervoor kan je contact opnemen via e-mail of het contactformulier.