Unieke handgemaakte producten van kurk. Zelfde kwaliteit als echt leer maar dan 100% plantaardig!

Wat is kurkleer?

Kurkleer is een natuurproduct en voelt leerachtig aan, vandaar dat het kurk ook wel bekend staat als kurkleer. Kurk is een materiaal wat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Kurk is zeer duurzaam en heeft o.a. de volgende handige eigenschappen; 
erg licht, hittebestendig, zeer sterk, water en vuilafstotend.

 

Kurkleer, ook wel kurkstof genoemd, is een flexibele vorm van kurk wat op een natuurlijke manier wordt gemaakt. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van chemicaliën.

Waar komt kurk vandaan?

Kurk komt van de schors van de kurkeik. Dit is een eik waar om de 9 jaar de schors van af gehaald kan worden. Deze bomen komen voornamelijk voor in Portugal en Spanje. In deze landen is het klimaat ideaal voor het groeien van kurk. 
Het bijzondere aan de kurkeik is dat deze boom niet gekapt hoeft te worden voor de oogst van de schors.  Daarnaast is het zo dat de boom na het oogsten zelfs meer CO2 absorbeert, win win dus! 

Dus ben je op zoek naar een duurzaam en ecologisch verantwoord alternatief voor leer?
Overweeg dan eens om een product van kurkleer te gebruiken.

 

Het kurkleer dat gebruikt wordt rechtstreeks in bij de leverancier in Portugal ingekocht, zodat ik zeker weet dat het van goede kwaliteit is. Deze kurk is PETA approved. PETA is de afkorting voor People for the Ethical Treatment of Animals. Benieuwd wat dit in houd? Lees het hier.